Te huur

Spoorlaan 346 | Tilburg

Spoorlaan 346 Tilburg | 2.180m2 Kantoorruimte

Op uitstekende zichtlocatie gelegen kantoorgebouw, totaal groot circa 2.180m2, met parkeergelegenheid op eigen terrein, tijdelijk voor verhuur beschikbaar. Deelverhuur is bespreekbaar.

Tijdens de wederopbouw in 1954 werd dit karakteristieke gebouw aan de Spoorlaan 346 gebouwd, ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger. De deuromlijsting vervaardigd door beeldhouwer Hans Claesen mag ook als bijzonder worden beschouwd. Verschillende erfgoedclubs zoals de Heemkundekring Tilborch, Erfgoedvereniging Heemschut en de stichting Cuypersgenootschap zijn al druk doende het gebouw op de gemeentelijke momumentenlijst geplaatst te krijgen.

Spoorlaan 346 werd gebouwd voor een bank, onderdeel Van Mierlo en Zoon uit Breda, later werd dit ABN AMRO. Op het hekwerk was ook het logo van de bank verwerkt vMz. De bouw mocht wat kosten, steenhouwerij Petit uit Breda werd ingehuurd om de marmeren vloeren van te leggen.

Het gebouw, totaal groot circa 2.180m2, bestaat van oorsprong uit 2 gebouwen die met elkaar zijn verbonden, maar in de basis zelfstandig of per verdieping bruikbaar zijn en bestaat uit:

Rechter gebouw:
Kelder: 150m2
Kelder: 70m2
Begane grond: 500m2
1ste verdieping: 180m2
2de verdieping: 180m2

Linker gebouw:
Begane grond: 300m2 Verhuurd
1ste verdieping: 400m2
2de verdieping: 400m2

Huurprijs
Het gebouw wordt op termijn herontwikkeld en is slechts tijdelijk voor verhuur beschikbaar. Een aanvangsperiode van 1 jaar, in overleg met beperkte termijnen te verlengen, is bespreekbaar. Verhuurder investeert niet in het gebouw en biedt het in de huidige staat in de markt aan voor tijdelijke huur voor een bijbehorende lage huurprijs.

In de huidige staat voor tijdelijke verhuur bedraagt de aanvangshuurprijs:
- € 59,-- per m2 per jaar, te vermeerderen met BTW

Deelverhuur is bespreekbaar.

Indexering
Jaarlijkse indexering voor het eerst één jaar na huuringangsdatum op basis van de Consumenten Prijs Index (CPI) Alle Huishoudens (2006=100) samengesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Servicekosten
De kosten van gas, water en elektra zijn niet bij de huurprijs inbegrepen. Deze kosten dienen door huurder rechtstreeks aan de desbetreffende leveranciers te worden voldaan. De overige servicekosten voor de leveringen en diensten door verhuurder zijn in onderling overleg.

Opleveringsdatum
De oplevering geschiedt in onderling overleg.

Huurperiode
Het gebouw wordt op termijn herontwikkeld en is slechts tijdelijk voor verhuur beschikbaar. Een aanvangsperiode van 1 jaar, in overleg met beperkte termijnen te verlengen, is bespreekbaar.

Overeenkomst
Het model huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van 7:230a BW is uitgangspunt voor de huurovereenkomst. Dit model is vastgesteld op 30 januari 2015 door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ).

Zekerheidsstelling
Bankgarantie of waarborgsom ter hoogte van drie maanden huur inclusief servicekosten en BTW.

Huurbetaling
Huurbetaling per maand vooruit.
Voorbehoud
Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar.

BTW
Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Alle door ons verstrekte informatie is geheel vrijblijvend. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.
Contact opnemen
Wilt u meer informatie of een bezichtiging plannen? Bel dan: Of stuur een mail naar: U kunt ook een afspraak maken. Afspraak maken »